10 november is het de Dag van de Mantelzorg, waarbij landelijk aandacht wordt gevraagd voor de belangrijke rol die mantelzorgers in onze samenleving hebben. Een rol die vooral vanuit liefde voor een naaste wordt ingevuld, maar die vaak ook zwaar kan zijn. Zorgt u voor uw partner, uw vader of moeder, uw kind of misschien iemand uit de buurt? Evita wil graag een keer voor ú zorgen! Op 10 november van 9.30 – 12.00 uur nodigen wij mantelzorgers uit voor een heerlijke stoelmassage, een kopje koffie én wat lekkers bij lunchroom De Bakery aan het Willem Royaardsplein.

Dag van de Mantelzorg 2023_klein

Mantelzorgen gaat niet altijd vanzelf

In de thuiszorg werken de zorgverleners van Evita nauw samen met mantelzorgers. De een vult de ander aan, en door samen de zorg en ondersteuning goed te organiseren is thuis blijven wonen vaak goed mogelijk. Maar onze zorgverleners zien ook dat zorgen voor een naaste niet altijd vanzelf gaat. Ziekteprocessen gaan soms sneller dan verwacht, of lopen anders. Onderlinge relaties tussen mantelzorgers en zorgvragers veranderen. De omgeving heeft soms weinig begrip hoe de situatie daadwerkelijk is. Voor mantelzorgers is het daarom belangrijk om ook tijd voor zichzelf vrij proberen te maken, juist om de zorg vol te houden.

Evita is er voor mantelzorgers

Op 10 november zorgt Evita daarom graag een keert voor mantelzorgers uit Benoordenhout. Zorgt u voor een ander? Kom tussen 9.30 en 12.00 uur langs bij lunchroom De Bakery om even op te laden. U hoeft geen klant of abonnee te zijn van Evita en ook aanmelden is niet nodig. Wij zijn er graag een keer voor ú!