Coördinator activiteiten en vrijwilligers Evita Lokaal
Ondernemend, empathisch en verbindend

Evita Lokaal is op zoek naar een energieke, hands-on coördinator voor de activiteiten en vrijwilligers die zich vertrouwd voelt bij maatschappelijk ondernemerschap. Evita Lokaal is onderdeel van Evita Zorg.

De organisatie Evita Lokaal
Het Evita Lokaal is een Haags Ontmoeten locatie, die onder de naam ‘Huis van de Wijk’ een plek biedt aan senioren met beginnend regieverlies, (kwetsbare) ouderen en mantelzorgers waar zij op een laagdrempelige manier gelijkgestemden kunnen ontmoeten. En waar zij aan verschillende activiteiten kunnen deelnemen, die als geheel bijdragen aan een betere sociale, mentale en fysieke gesteldheid van kwetsbare ouderen, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Ouderen blijven langer vitaal als zij sociaal actief blijven, hun hersenen blijven uitdagen, fysiek in beweging blijven, en gezond eten. Al onze activiteiten zijn daarom gericht op het stimuleren van deze onderdelen van vitaliteit: we dagen mensen uit om in groepen, in sociale interactie, de cognitieve en fysieke vaardigheden te stimuleren. Bij veel activiteiten wordt een verse maaltijd bereid. De activiteiten zijn ontwikkeld voor met name ouderen uit Benoordenhout en omliggende wijken, maar zijn in principe door alle doelgroepen te bezoeken.

De activiteiten
Er is een gevarieerd programma van activiteiten. Er zijn vaste activiteiten, zoals de leesclub en mantelzorggroep, maar er worden ook constant nieuwe activiteiten ontwikkeld. Wijkbewoners, vrijwilligers, zorgklanten van Evita Zorg en hun mantelzorgers zijn dagelijks welkom. Ook wordt vier dagen per week dagbesteding aangeboden voor mensen met regiebeperking of cognitieve achteruitgang (mensen met dementie). Met een warme lunch die door een vrijwilliger ter plekke wordt gemaakt. Aan het Lokaal zijn ongeveer 30 vrijwilligers verbonden en wekelijks bezoeken ruim 100 senioren het Lokaal.

Evita Lokaal wordt gefinancierd door eigen bijdragen van mensen, door (WMO en WLZ) indicaties en door subsidies van de gemeente Den Haag uit het sociaal domein, het zogenaamde voorliggend veld. Evita Lokaal is ook een door de gemeente erkende Haags Ontmoeten locatie. Het Lokaal is niet meer weg te denken uit Benoordenhout en wil zich graag verder ontwikkelen.

De bezoekers van het Evita Lokaal kunnen rekenen op de volgende waarden:

 • Een laagdrempelige en vertrouwde plek in de wijk;
 • Voor en door wijkbewoners en Evita klanten;
 • Zingevende activiteiten en informatie over de wijk, zorg en welzijn;
 • Iedere werkdag geopend en op afspraak ’s avonds of in het weekend.

Meer informatie over Evita Lokaal vindt je op de website www.evitalokaal.nl.

De functie

Als coördinator van de activiteiten en vrijwilligers ben je hét gezicht van Evita Lokaal voor de (vaste) bezoekers, mantelzorgers en verwijzers en daarnaast voor partners in de stad, en ook de enige betaalde kracht. Je bent allereerst verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van de activiteiten en het inzetten van de vrijwilligers.

Als coördinator werk je samen met de coördinator van de dagbesteding, de zorgbemiddelaar en met de PR medewerker van Evita Zorg, die administratieve en andersoortige ondersteuning bieden aan de werkzaamheden van Evita Lokaal. Je legt  verantwoording af aan het bestuur van de stichting.

Werkzaamheden:  

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden en planning van activiteiten en de vrijwilligers;
 • Je doet de coördinatie van de groep vrijwilligers. De aansturing van het team dagbesteding valt onder Evita Zorg.
 • Je bent actief betrokken bij het netwerk in de wijk en op gemeentelijk niveau actief bij het Haags Ontmoeten netwerk;
 • Je zorgt voor een gevarieerd, informatief en zingevend programma voor wijkbewoners, klanten en hun mantelzorgers en zorgt voor goed gevulde groepen;
 • Je zorgt voor een gezond vrijwilligersbestand en stuurt gemiddeld 30 vrijwilligers aan die diverse rollen vervullen; o.a. leden van de activiteitencommissie, gastvrouwen en koks. Werving van nieuwe vrijwilligers behoort ook tot de taken.

Het is een dynamische en uitvoerende functie, maar ook strategische kanten heeft (meedenken met de jaarplannen, ontwikkeltraject toekomst Lokaal en meedenken met geld werven bij fondsen/gemeentes). En waarbij er een leuke opdracht ligt om Evita Lokaal verder uit te bouwen!

 Kerncompetenties en functie-eisen

 • Je beschikt over een MBO+/HBO- werk en denkniveau;
 • Enige werkervaring in en aantoonbare kennis van een maatschappelijk betrokken omgeving is een pré;
 • Je hebt ervaring en/of je vindt het leuk om te werken met ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers;
 • Je bent een echte doener en een organisator. Je vindt het leuk om nieuwe activiteiten te bedenken en ontwikkelen en om leiding te geven aan vrijwilligers. Je kan goed prioriteiten stellen;
 • Je bent dienstverlenend en flexibel ingesteld waardoor je snel kunt schakelen;
 • Je bent empathisch en kunt je goed verplaatsen in verschillende doelgroepen;
 • Je bent een echte netwerker en verbinder;
 • Je beschikt over realisatiekracht, probleemoplossend vermogen en je neemt graag operationele verantwoordelijkheid.

Aanbod

Evita biedt je een uitdagende en afwisselende baan aan. Wij bieden de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris conform de cao VVT, FWG 45-50, (2.949,50 tot 4.061,27 euro per maand) bij 36 uur, afhankelijk van leeftijd, ervaring en inschaling.
 • Het aantal uren is in overleg, maar minimaal 16 u/w
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals veel aandacht voor vitaliteit plus ontwikkeling en ruimte voor persoonlijke groei en ambitie.

Voor meer informatie over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Nikki Goedemondt, Manager bedrijfsvoering, 070 – 314 16 00. Solliciteren kan door vóór 31 maart 2024 een motivatiebrief met CV te mailen naar werken@evitazorg.nl. Een assessment of opdracht kan onderdeel uitmaken van de procedure.