Een gevarieerd aanbod aan activiteiten

Paasworkshop maart 2024Evita Lokaal biedt een gevarieerd en wisselend aanbod aan activiteiten. Het programma wordt samengesteld mede op verzoek van wijkbewoners en vaak ook door hen begeleid. Evita Lokaal is een Huis van de Wijk, voor en door buurtbewoners van Benoordenhout, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom uiteraard! Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van Evita Lokaal.

Download hier de kwartaalfolder met een overzicht van alle activiteiten van het tweede kwartaal 2024

Aanmelden en meer informatie

Bent u enthousiast geworden? Wij verzoeken u vriendelijk om u aan te melden als u aan één of meerdere activiteiten mee wilt doen. Zo weten wij of er voldoende animo is en kunnen wij contact met u opnemen als dat nodig is (bijvoorbeeld als er te weinig deelnemers zijn). U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@evitalokaal.nl. U kunt ook bellen met 070 – 314 16 06. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

 

Aanmelden of meer informatie

Creatief

Schilderen

Iedere woensdag 13:30 – 15:30 uur Schilderen onder begeleiding van Mariët op uw eigen niveau, naar eigen wensen. Kosten: € 12,50 incl. materialen, koffie/thee. 

Workshop Borduren

Woensdag 10 april | 10.00-12.00 uur Onder begeleiding van Natasja Engel gaat u aan de slag met draad en naald om een mooi borduurwerk te maken.
Kosten: € 12,50 incl. materialen en koffie/thee.

Workshop Glas schilderen

Vrijdag 7 juni | 10.00-12.00 uur  Natasja Engel leert u mooie patronen te maken op bijvoorbeeld een eenvoudig glaasje of waxinelichtje, dat daarna een sfeervol kunstwerkje is geworden.
Kosten: € 12,50 incl. materialen en koffie/thee.

Actief

Wandelen

Wekelijks op maandag 15.15 – 16.30 uur Verzamelen bij Evita Lokaal en al wandelend de wijk opnieuw ontdekken en natuurervaringen uitwisselen. Kosten: €5,00 incl. koffie/thee

Tai Chi

10 woensdagen vanaf 31 januari Altijd al benieuwd geweest naar Tai Chi, maar nooit de stap genomen voor wat lessen? Vanaf woensdag 31 januari start een cursus Tai Chi van tien lessen in Evita Lokaal. De sierlijke en vloeiende bewegingen maken gewrichten en spieren soepeler, verbeteren de conditie en dragen bij aan stressreductie. De cursus bestaat uit tien lessen op de woensdagmiddag. De lessen worden gegeven door de zeer ervaren Tai Chi instructeur Hanneke Verduyn van de Kin San Tai Chi Academie. Er kan alleen worden ingeschreven voor de totale cursus van tien lessen, Tai Chi is een leerproces waarvoor regelmatige oefening nodig is. Kosten: €100 voor 10 lessen (incl koffie/thee). Kijk hier voor meer informatie

Evita OLD-stars: Tennislessen voor senioren

Vanaf 3 april elke woensdag en maandag en/of woensdag van 10.30 – 11.30 uur. De tennislessen worden gegeven door Esther Timmermans, tennistrainer bij WW. U kunt meedoen voor 8 weken en per week bepalen of u meedoet. U kunt dus ook halverwege de 8 weken inspringen.
Locatie: Tennisclub WW, Van Hogenhoucklaan 35 te Den Haag. Kosten: € 2,50 per les (graag contant betalen)

Cultureel

Filosofie

Iedere derde vrijdag van de maand 14.00 – 16.00 uur  Gerrit Teule verzorgt maandelijks een introductie in het filosofisch denken. Uitgangspunt is ‘natuurfilosofie’. Duik samen met buurtgenoten de filosofie in en wissel hier met elkaar over van gedachten. Een leuke manier om uw brein actief te houden en weer eens andere gesprekken te voeren. Kosten: € 7,50 per keer (incl. koffie/thee)

Filmmiddag

Iedere derde zondag van de maand, 13.00 uur Iedere derde zondag van de maand wordt een heerlijke vers bereide lunch geserveerd, waarna we een film draaien. In de pauze kunt u genieten van een kopje thee/koffie met iets lekkers. Kosten: € 12,50
LET OP: DE FILMMIDDAG HEEFT EEN ZOMERSTOP EN START IN HET NAJAAR WEER

Leesclub

Iedere eerste maandag van de maand 15.30-17.00 uur Iedere laatste vrijdag van de maand 10.00-11.30 uur Er zijn twee leesclubs die elk maandelijks bijeenkomen om met elkaar van gedachten te wisselen over een gelezen boek. Kosten: € 5,00 per keer incl. koffie/thee

Fijn voor het brein

Spelletjesochtend

Vanaf woensdag 3 april elke eerste en derde woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. Van ganzenbord tot Stratego, van mens-erger-je-niet tot een potje schaak, voor ieder wat wils. Gezellig, ontspannend en ook nog goed voor uw brein. Kosten: € 2,50 per keer incl. koffie/thee en wat lekkers

Digitaal

Digitale cursussen en workshops

Klik hier voor een overzicht van alle digitale cursussen en workshops van SeniorWeb Benoordenhout

Digitaal Café

Iedere eerste woensdag van de maand 16.00-17.30 uur

Heeft u een vraag over uw mobiele telefoon of een probleempje met uw tablet of laptop? Kom dan langs bij het Digitaal Café dat maandelijks op de eerste woensdag van de maand wordt gehouden. U kunt zonder afspraak bij dit gratis inloopspreekuur binnenlopen van 16.00 tot 17.30 uur. De docenten van SeniorWeb Benoordenhout proberen uw probleem ter plekke op te lossen. Duurt het wat langer, dan wordt een vervolgafspraak gemaakt, eventueel bij u thuis.

Ondersteunend

Verder na Verlies 

Een serie van 9 bijeenkomsten onder leiding van Mieke Roelands (zorgverlener bij Evita Zorg en yoga- en mindfulness docent) ter ondersteuning in het omgaan met rouw en verlies. De nieuwe reeks is gestart op 15 maart, u kunt in overleg nog instromen. Heeft u interesse om hieraan deel te nemen of wilt u meer informatie, stuurt u dan een bericht naar m.roelands@evitazorg.nl. Kosten: €155 voor de hele serie of €20 per keer

Inloopspreekuur voor mantelzorgers

Zou u weleens met iemand van gedachten willen wisselen over de zorg voor uw naaste? Loop dan eens binnen bij het inloopspreekuur voor mantelzorgers. Dat is elke 2e dinsdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur. Of neem contact op met Evita Zorg om aan te geven wat u zoekt, waar u behoefte aan heeft. Dan kijken wij waar wij u bij kunnen ondersteunen. U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig, en er zijn geen kosten aan verbonden.

Culinair

Pan op Tafel

Iedere vierde maandag van de maand, 18.00 uur.

Samen met buurtgenoten genieten van een heerlijke vers bereide maaltijd. Kosten: € 8,50 (excl. drankje)

Regelmatig worden er nieuwe activiteiten georganiseerd bij Evita Lokaal. Wilt u niets missen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief van Evita Lokaal.

 

Aanmelden digitale nieuwsbrief