Problemen met uw smartphone, tablet of computer?

Kom naar het Digitaal Café

smartphonesHeeft u een vraag over uw mobiele telefoon of een probleempje met uw tablet of laptop? Kom dan langs op het Digitaal Café dat elke eerste woensdag van de maand wordt gehouden. Dit is een inloopspreekuur waar u zonder afspraak en kosteloos binnen kunt lopen van 16.00 tot 17.30 uur.

Deskundige hulp van SeniorWeb Benoordenhout is aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U wordt individueel geholpen voor korte vragen. Als er meer tijd nodig is, dan kan eventueel een thuisbezoek afgesproken worden.

Het inloopspreekuur is gratis, u kunt zonder afspraak binnenlopen! 


Of kies voor persoonlijke ondersteuning

Om een persoonlijke afspraak te maken voor ondersteuning kunt u bellen of een e-mail sturen naar SeniorWeb Benoordenhout. Vermeld daarbij om wat voor apparaat het gaat. De ondersteuning kan telefonisch/via internet worden geboden of op afspraak bij u thuis.
Telefoon: 070 – 314 16 06
E-mail: seniorweb@evitalokaal.nl
Kosten voor ondersteuning op afspraak: € 15,00 per uur.     

Bewaargids Samen Digitaal

De gids Samen Digitaal staat vol tips, trucs en hulplijnen en verhalen over digitaal wijzer worden. Om te lezen, te leren én te bewaren. Samengesteld door de makers van Libelle en Margriet. Download hier de gids

Programma Apple, Android, Windows januari – juni 2024

Hieronder ziet u het programma met cursussen en workshops voor smartphone, tablet en computer.
De prijs van een cursus bedraagt €50,00 per vier lessen.
De prijs van de workshops is €12,50 per les.

Belangrijk:

  • Voor alle cursussen/workshops neemt u uw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of laptop mee.
  • U heeft het meest profijt van een cursus of workshop met een niet al te oud apparaat.

Informatie en aanmelden:
Evita Lokaal, telefoon 070 – 314 16 06, of stuur een mail naar seniorweb@evitalokaal.nl

Besturingssytemen SeniorWeb

SeniorWeb docenten

Joost van Tol en Edu Nowack zijn de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Joost heeft vooral kennis van alle Apple-toepassingen, Edu legt zich vooral toe op Android en Windows. Samen vormen zij een mooi team om al uw vragen te beantwoorden.

Joost_van_Tol

Joost van Tol

Edu Nowack, docent SeniorWeb Benoordenhout

Edu Nowack

 

 

Cursussen en workshops voor Apple, Android, Windows januari – juni 2024

Cursus/workshop onderwerp Datum en tijd Systeem Docent
Apple basiscursus (voor iPhone en/of iPad)
Heeft u een iPhone en/of iPad en wilt u de belangrijkste mogelijkheden van deze apparaten ontdekken? In deze 4 basislessen leert u uw apparaat in te stellen, maakt u kennis met e-mail, zoeken op internet en krijgt u inzicht in de werking van een aantal standaard apps op uw apparaat.
Maandag 22 en 29 januari , 12 en 19 februari van 14.00 – 16.00 uur  apple logo  Joost
Windows Basiscursus
Beter en makkelijker werken met Windows op een laptop of desktop? Deze cursus behandelt de basis. Geen zorgen dus als u weinig van dit besturingssysteem af weet.  Na het volgen van de lessen weet u om te gaan met de instellingen, de onderhouds- en veiligheidsfuncties.
Maandag 26 februari, 4, 11 en 18 maart van 10.00 – 12.00 uur windows 10  Edu
Apple vervolgcursus (voor iPhone en/of iPad)
Heeft u een iPhone en/of iPad en wilt u meer kennis opdoen? In deze 4 vervolglessen leert u uw apparaat nog beter te gebruiken.
Maandag 11, 18 en 25 maart en 8 april van 14.00 – 16.00 uur  apple logo  Joost
Android basiscursus (voor Samsung apparaten)
In deze cursus leert u hoe u een Android smartphone en/of tablet kunt instellen, verbindingen maken, apps installeren en audio/video gebruiken. Na deze cursus kent u de basis van uw Android smartphone en/of tablet.
Maandag 15, 22 en 29 april en 6 mei van 14.00 – 16.00 uur android logo  Edu
 Losse workshops
Veilig en bewust online
Hoe gebruikt u internet op een veilige manier? Hoe beveiligt u uw apparaat? Wat is spam en phishing? Wat zijn veilige wachtwoorden? Na deze workshop weet u hoe u veiliger gebruik kunt maken van uw apparaten.
Dinsdag 23 januari van 14.00 – 16.00 uur apple logo
windows 10android logo
 Joost
Zorg Online online
Ook in de zorg is er een snelle digitale ontwikkeling. Zo kunt u uw ziekenhuisafspraken digitaal maken en inzien, zijn er huisartsen die online afspraken maken en ook apotheken bieden digitale mogelijkheden, bijvoorbeeld om medicatie bij te bestellen. Wilt u hier meer van weten en vertrouwder mee raken? Kom dan naar deze workshop!
Dinsdag 20 februari van 10.00 – 12.00 uur apple logo
windows 10android logo
 Edu
DigiD
Met DigiD kunt u veilig inloggen bij websites van bijv. overheid, zorg- en onderwijsinstellingen en pensioenfondsen. U leert DigiD op uw apparaat instellen. Daarna kunt u het gebruiken voor verschillende zaken, zoals belastingen, uitkeringen en toeslagen, rijbewijs, inschrijven gemeente en afspraak maken bij arts of specialist.
Dinsdag 19 maart van 10.00 – 12.00 uur windows 10android logo apple logo  Edu
WhatsApp
WhatsApp is heel handig om contact te houden met bekenden. Niet alleen met tekst, maar ook met foto’s, audio en video. Maar hoe? En wat kunt u er allemaal mee? In deze praktische workshop leert u alles over het gebruik.
Dinsdag 16 april van 10.00 – 12.00 uur apple logoandroid logo  Joost
Internet Bankieren
Internet bankieren is heel handig. En als u een paar dingen in de gaten houdt ook heel veilig. In deze workshop leert u de algemene beginselen van internet bankieren en hoe u dit veilig kunt doen. Ook op uw smartphone of tablet.
Dinsdag 30 april van 10.00 – 12.00 uur windows 10apple logoandroid logo  Edu