Problemen met uw smartphone, tablet of computer?

Kom naar het Digitaal Café

smartphonesHeeft u een vraag over uw mobiele telefoon of een probleempje met uw tablet of laptop? Kom dan langs op het Digitaal Café dat elke eerste woensdag van de maand wordt gehouden. Dit is een inloopspreekuur waar u zonder afspraak en kosteloos binnen kunt lopen van 16.00 tot 17.30 uur.

De twee docenten van SeniorWeb Benoordenhout zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U wordt individueel geholpen voor maximaal 10 minuten, als het dan niet opgelost kan worden kan een thuisbezoek afgesproken worden.

Het inloopspreekuur is gratis, u kunt zonder afspraak binnenlopen! 


Of kies voor persoonlijke ondersteuning

Om een persoonlijke afspraak te maken voor ondersteuning kunt u bellen of een e-mail sturen naar SeniorWeb Benoordenhout. Vermeld daarbij om wat voor apparaat het gaat. De ondersteuning kan telefonisch/via internet worden geboden of op afspraak bij u thuis (als de maatregelen rondom corona dat toestaan).
Telefoon: 070 – 314 16 06
E-mail: seniorweb@evitalokaal.nl
Kosten voor ondersteuning op afspraak: € 15,00 per uur.     

Bewaargids Samen Digitaal

De gids Samen Digitaal staat vol tips, trucs en hulplijnen en verhalen over digitaal wijzer worden. Om te lezen, te leren én te bewaren. Samengesteld door de makers van Libelle en Margriet. Download hier de gids

Programma Apple, Android, Windows – oktober – december 2023

Hieronder ziet u het programma met cursussen en workshops voor smartphone, tablet en computer.
De prijs van een cursus bedraagt €50,00 per vier lessen.
De prijs van de workshops is €12,50 per les.

Belangrijk:

  • Voor alle cursussen/workshops neemt u uw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of laptop mee.
  • U heeft het meest profijt van een cursus of workshop met een niet al te oud apparaat.

Informatie en aanmelden:
Evita Lokaal, telefoon 070 – 314 16 06, of stuur een mail naar seniorweb@evitalokaal.nl

toelichting_systemen-2

SeniorWeb docenten

Joost van Tol en Edu Nowack zijn de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Joost heeft vooral kennis van alle Apple-toepassingen, Edu legt zich vooral toe op Android en Windows. Samen vormen zij een mooi team om al uw vragen te beantwoorden.

Joost_van_Tol

Joost van Tol

Edu Nowack, docent SeniorWeb Benoordenhout

Edu Nowack

 

 

Cursussen en workshops voor Apple, Android, Windows oktober – december 2023

Cursus/workshop onderwerp Datum en tijd Systeem Docent
DigiD
Met DigiD kunt u veilig inloggen bij websites van bijv. overheid, zorg- en onderwijsinstellingen en pensioenfondsen. U leert DigiD op uw apparaat instellen. Daarna kunt u het gebruiken voor verschillende zaken, zoals belastingen, uitkeringen en toeslagen, rijbewijs, inschrijven gemeente en afspraak maken bij arts of specialist.
Dinsdag 3 oktober van 14.00 – 16.00 uur windows 10android logo apple logo  Edu
iPhone en/of iPad Basiscursus
Heeft u een iPhone en/of iPad en wilt u de belangrijkste mogelijkheden van deze apparaten ontdekken? In deze 4 basislessen leert u uw apparaat in te stellen, maakt u kennis met e-mail, zoeken op internet en krijgt u inzicht in de werking van een aantal standaard apps op uw apparaat.
Vrijdag 6-13-20-27 oktober 2023 van 14.00 – 16.00 uur apple logo Joost
WhatsApp
WhatsApp is heel handig om contact te houden met bekenden. Niet alleen met tekst, maar ook met foto’s, audio en video. Maar hoe? En wat kunt u er allemaal mee? In deze praktische workshop leert u alles over het gebruik.
Woensdag 11 oktober van 14.00 – 16.00 uur apple logoandroid logo Joost
Gebruik camera iPhone en/of iPad
U maakt waarschijnlijk al foto’s met uw iPhone of iPad maar wilt er meer over leren. Naast beter fotograferen leert u in deze workshop wat u nog meer met uw camera kunt doen. Bijvoorbeeld QR-codes en facturen scannen, planten herkennen, teksten vertalen.
Woensdag 18 oktober van 14.00 – 16.00 uur apple logo Joost
Android smartphone en tablet Basiscursus
In deze cursus leert u hoe u een Android smartphone en/of tablet kunt instellen, verbindingen maken, apps installeren en audio/video gebruiken. Na deze cursus kent u de basis van uw Android smartphone en/of tablet.
Dinsdag 31 oktober, 7 november*, 5 en 12  december van 10.00 – 12.00 uur

*Let op: 7 november van 14.00 – 16.00 uur

android logo Edu
 Gebruik iCloud en andere handige tips voor iPhone en iPad
In deze workshop krijgt u tips om uw iPhone en/of iPad makkelijker en veiliger te gebruiken. Ook vertellen we u over iCloud, de dienst van Apple waarmee u bijvoorbeeld foto’s, bestanden, notities, wachtwoorden en andere gegevens veilig in de cloud bewaart. Wat zijn de voordelen en hoe maakt u daar handig gebruik van?
 Vrijdag 10 november van 14.00 – 16.00 uur  apple logo  Joost
Internet Bankieren
Internet bankieren is heel handig. En als u een paar dingen in de gaten houdt ook heel veilig. In deze workshop leert u de algemene beginselen van internet bankieren en hoe u dit veilig kunt doen. Ook op uw smartphone of tablet.
Maandag 4 december van 14.00 – 16.00 uur windows 10apple logoandroid logo  Edu
Digitaal Nalatenschap
Ons leven wordt steeds digitaler. Steeds vaker lopen wij tegen de vraag aan wat er met al die onlinegegevens moet gebeuren na overlijden. Van uzelf of van een naaste. Een goed overzicht met bijbehorende checklist helpt nabestaanden e.e.a. naar uw wens te realiseren.
Maandag 18 december van 14.00 – 16.00 uur windows 10android logoapple logo  Edu
Veilig en bewust online
Hoe gebruikt u internet op een veilige manier? Hoe beveiligt u uw apparaat? Wat is spam en phishing? Wat zijn veilige wachtwoorden? Na deze workshop weet u hoe u veiliger gebruik kunt maken van uw apparaten.
Woensdag 20 december van 14.00 – 16.00 uur apple logo
windows 10android logo
 Joost