Bent u voor uzelf of een dierbare op zoek naar een zinvolle dagbesteding?
Dat kan bij Evita Lokaal!

Neem contact op

Wat kunt u als deelnemer van de dagbesteding verwachten?

 • Een gevarieerd programma op niveau en afgestemd op uw wensen en interesses waarbij u geestelijk en lichamelijk actief bent. Zowel binnen als buiten in de wijk Benoordenhout.
 • In het programma staan diverse onderwerpen zoals het dagelijks nieuws, geschiedenis, kunst, cultuur, literatuur en creativiteit centraal.
 • Dit alles in de prettige sfeer van het Lokaal waarbij u begeleid wordt door een vast en enthousiast team.
 • Ook wordt elke dag in gezamenlijkheid een warme en smaakvolle maaltijd bereid en genuttigd.

 

koken dagbesteding evita lokaal

 Voor wie

 • Ouderen die het prettig vinden om geïnspireerd te worden door een andere omgeving en mensen om zo tot een zinvolle dag invulling te komen.
 • Ouderen met beginnende geheugenproblematiek.

Als iemand interesse heeft om één of meerder dagen per week naar de dagbesteding te komen, volgt altijd een intakegesprek. Ook bestaat er altijd de mogelijkheid om een keer een dag(deel) mee te doen, zodat men kan kijken of de dagbesteding bij Evita Lokaal een passende en fijne plek is.

In de volgende situaties kan besloten worden dat iemand niet in aanmerking komt voor de dagbesteding:

 • wanneer de situatie rond de zorgvraag en/of de zorgvrager maakt dat de veiligheid van de zorgverleners en/of de zorgvrager niet kan worden gegarandeerd. Dat kan bijvoorbeeld zijn als iemand agressief gedrag vertoont;
 • wanneer de situatie rond de zorgvraag en/of de zorgvrager dusdanig is dat Evita Lokaal onvoldoende kwaliteit en/of kwantiteit van zorg kan garanderen. Iemand is bijvoorbeeld al in een te ver gevorderd stadium van dementie en heeft meer individuele aandacht nodig;
 • wanneer de situatie rond de zorgvraag en/of de zorgvrager maakt dat onvrijwillige zorg nodig is;
 • wanneer zichtverlies, gehoorverlies, mobiliteitsverlies, incontinentie en/of stadium binnen dementieel beeld dusdanig gevorderd is dat veiligheid voor de zorgverleners en/of de zorgvrager niet kan worden gegarandeerd en de continuïteit van het groepsproces in gedrang komt;
 • wanneer er sprake is van (fysiek of verbaal) agressief en/of seksueel intimiderend gedrag vanuit de zorgvrager.

Indien tijdens de intake blijkt dat iemand niet in aanmerking komt voor de dagbesteding bij Evita Lokaal zoeken we altijd samen verder naar een geschikte oplossing.

NB Huisdieren kunnen helaas niet toegestaan worden op de dagbesteding.

dagbesteding evita lokaal dagbesteding evita lokaal

Wanneer biedt Evita Lokaal dagbesteding?

Iedere maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 – 15.00 uur is er dagbesteding. U kunt één of meerder dagen komen, afhankelijk van uw eigen situatie.

De dagbesteding is tijdens officiële feestdagen gesloten (2e Paasdag, 2e Pinksterdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, Koningsdag, 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag)

Kosten

 • Particulier € 86,25 (ma-di-do) en € 98,80,- (zaterdag) per dag
 • Klanten die dagbesteding vanuit MWA/WMO vergoed krijgen, betalen € 10 per dag voor de maaltijden/drankjes particulier bij.
 • Vergoeding vanuit een WMO of WLZ indicatie
 • Eventuele extra kosten bij uitjes worden apart in rekening gebracht

Vervoer

Het vervoer van en naar het Lokaal kan voor u geregeld worden. De mogelijkheden worden besproken tijdens de intake.

Informatie en afspraak

Spreekt bovenstaande u aan of kent u iemand die zich prettig zou kunnen voelen in de sfeer van Evita Lokaal en wellicht gebruik wil maken van onze dagbesteding? Of bent u of kent u een mantelzorger die meer ruimte voor zichzelf kan gebruiken? Neemt u dan contact op met Evita Lokaal, via tel.nr. 070 – 314 16 06 of info@evitalokaal.nl. Coördinator van de dagbesteding Nicolette Wenemoser neemt dan zo snel mogelijk contact met u op voor een kennismakingsgesprek en eventueel een intake.

Neem contact op