HO-Logo_450Evita Lokaal is een ontmoetingsplek voor en door buurtbewoners in het Benoordenhout. Sinds 1 januari 2020 is Evita Lokaal door de gemeente erkend als Haags Ontmoeten Plus-locatie!

‘Haags Ontmoeten’ is opgezet in opdracht van de gemeente Den Haag als onderdeel van Den Haag Seniorvriendelijke stad en het actieprogramma Informele zorg. Het is een nieuwe voorziening die tot doel heeft het leefplezier en de vitaliteit van ouderen te versterken. Deze voorziening is ondergebracht bij bestaande organisaties, zoals ook Evita Lokaal.

‘Haags Ontmoeten’ is gericht op zelfstandig wonende ouders en hun mantelzorgers. Er is een breed activiteitenaanbod dat regelmatig aangepast wordt. Er komen activiteiten bij en ook af, al naar gelang de animo en de wensen vanuit de wijkbewoners. Klik hier voor het actuele aanbod.

Werken aan digitale vaardigheden

Naast activiteiten organiseert SeniorWeb Benoordenhout in Evita Lokaal ook starters- en gevorderdencursussen en digitale spreekuren over het gebruik van smartphone of tablet; zowel Apple als Android. U kunt ook cursussen volgen over het gebruik van WhatsApp, fiets- en wandeltochten met smartphone en tablet, het fotograferen en filmen met smartphone en digitale nalatenschap, waarbij u informatie krijgt om uw digitale gegevens goed over te dragen aan uw nabestaanden.

Persoonlijke aandacht bij de dagbesteding

Evita Lokaal biedt vier dagen per week dagbesteding voor ouderen met beginnende geheugenproblemen: op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 – 15.00. Er wordt een gevarieerd programma op niveau aangeboden met diverse onderwerpen zoals nieuws, kunst, cultuur, literatuur en muziek. De dagbesteding kenmerkt zich door de kleine groepen, waardoor het mogelijk is om af te stemmen op persoonlijke wensen en interesses, en er wordt een verse warme lunch verzorgd. De dagbesteding is particulier te financieren, vanuit de gemeente of via de zorgverzekering.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers biedt Evita Lokaal een locatie waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, aan activiteiten kunnen deelnemen, waar er naar ze geluisterd wordt maar ook advies en ondersteuning wordt geboden om invulling te geven aan de mantelzorg.

Meer informatie en contact

Kortom, er wordt ontzettend veel georganiseerd om het leefplezier van ouderen en hun mantelzorgers te verbeteren. Wilt u meer informatie? Lees dan op uw gemak verder op deze website of neem contact op met Evita Lokaal via 070-31 41 606 of per e-mail op: info@evitalokaal.nl. Wilt u meer informatie over ‘Haags Ontmoeten’ bekijk dan de website: www.haagsontmoeten.nl.