Evita Lokaal is een plek om elkaar te ontmoeten en actief te zijn en te blijven, maar ook om er voor elkaar te zijn. Soms is de stap naar zorg vragen via de officiële weg te groot, soms is er vooral even behoefte aan een luisterend oor of een antwoord op een praktische vraag. Evita Lokaal biedt daarom maandelijkse spreekuren aan, zowel voor vragen over geheugenklachten als voor mantelzorgers.

Inloopspreekuur voor mantelzorgers

Neutraal fotolijstenZou u weleens met iemand van gedachten willen wisselen over de zorg voor uw naaste? Loop dan eens binnen bij het inloopspreekuur voor mantelzorgers. Dat is elke 2e dinsdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur. Of neem contact op met Evita Zorg om aan te geven wat u zoekt, waar u behoefte aan heeft. Dan kijken wij waar wij u bij kunnen ondersteunen.

Wanneer: elke tweede dinsdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur
Aanmelden: niet nodig
Kosten: geen
Locatie: Evita Lokaal

Naast het inloopspreekuur biedt Evita Lokaal ook mantelzorggroepen en individuele mantelzorgondersteuning. Meer hierover kunt u lezen op Activiteiten voor Mantelzorgers | Evita Lokaal

Spreekuur Geheugensteun

Elke maand kunt u binnenlopen bij het gratis spreekuur van dr. Caroline Jurgens, GZ-(neuro)psycholoog. U kunt terecht met vragen over de verschillende vormen van dementie en de symptomen. Ook wanneer u zich zorgen maakt over bijvoorbeeld geheugen- en concentratieproblemen, piekeren of somberheid bij uzelf of uw naaste.

Caroline JurgensHet spreekuur is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar die vragen of twijfels hebben over hun geheugen of stemming. De vragen kunnen ook gaan over een partner of familielid met geheugenproblemen. Eventueel kan er kort een test of vragenlijst worden afgenomen. U kunt voorlichting krijgen over bijvoorbeeld het geheugen, (signalen van) dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.

Wanneer: elke tweede dinsdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur
Aanmelden: niet nodig
Kosten: geen
Locatie: Evita Lokaal

Evita Zorg is gespecialiseerd in zorg en begeleiding aan huis voor mensen met dementie. Meer informatie leest u op de pagina van Evita Zorg: Dementiezorg – Evita Zorg | Passende Thuiszorg